Afsegårdensleos Historik

Hejsan och varmt välkomna till våran sida.
Här skall jag försöka berätta en lång historia kort, om oss
som bor på Afsegården i Södra Härene. Gården ligger
strax utanför Vårgårda.
Det är jag Kerstin och min man Kenneth och våra 3 leonberger som kommer från Garplyckan´s Kennel. Zafira ca 8,5 år, Empress 6 år i oktober och så har vi lilltösen Jewett ca 16 månader, och är dotter till Empress. Till sist våra 3 katter som heter Misse, Tilis och Siris.
Vi flyttade hit 1997 från Alingsås. Jag är uppvuxen på en bondgård, men ville ut på landet igen. Var inte så säker på att Kenneth kände för detta. Men med lite övertalningsförmåga gick han med på att flytta. Man måste ju pröva och se.
Gösta 1998 kom katten Gösta in i våra liv, en sprallig liten kattunge som kommer från Skogsbygden utanför Vårgårda. Hans namn fick han efter en arrangör från Hultsfred en vän till Kenneth.
1999 kom Misse till oss. Han var en liten vildkatt som vi hittade i Alingsås folkets Park. Han är idag kungen på Afsegården
Misse 2003 flyttade Tilis in hos oss. Han är också en hittekatt som vi fann i våran ladugård.

Tilis

2004 flyttade Siris in hos oss. Hon är också en hittekatt som vi fann i våran ladugård.
Siris
Åren gick och var frid och fröjd, tills vi fick vårat första inbrott.
Vi monterade larm och trodde att nu håller vi tjuvar och banditer borta. Men ack vad vi bedrog oss.
2004 var det dags igen.
Polisen rekommenderade oss att skaffa hund. Men jag hade då en taxirörelse i Alingsås och Kenneth var och är musiker i dansbandet Chiquita.
Vi var rädda för att hunden skulle få vara mycket ensam.
Till slut bestämde vi oss för att skaffa en vakthund, och blev rekommenderade till att ta kontakt med Akita Gårdens Hundcenter utanför Kungälv. Tyvärr så hade dom ingen hund som var lämpad för oss.

Fia Den 18/3 2004 fick vi ett samtal från dem att det hade kommit in en stor hund som skulle passa oss. De sa att det var en leonberger. Vi hade då ingen aning om vad detta var för en ras, men vi åkte ned och kollade. Det första jag fick se var en stor brun nallebjörn. Jag sa till Kenneth, henne orkar jag aldrig hålla. Men efter ca 1 timma satt vår Fia bak i bilen och på detta vis kom leonbergern in i våra liv. Vi blev förälskade i rasen.
Tyvärr så gick Fia bort alldeles för tidigt det var den 3/10 2004. Vi hade varit ute på våran vanliga promenad.
Jag tyckte att Fia inte var som vanligt när vi kom hem. Allt gick mycket fort. Kenneth fick tag i jourhavande veterinär som kom, men det gick inte att rädda henne. Hon dog i mitt knä ute i hallen, troligtvis en hjärtinfarkt. Det var det hemskaste jag och Kenneth upplevt. Men nu ligger hon på sin älsklingsplats under äppelträdet vid fröboden, som hon alltid låg.
Vi började att söka efter en ny leonberger, för jag hade blivit så van att ha Fia hos mig. Kenneth spelade mycket, och var sällan hemma. Då är det tryggt att ha en hund som vaktar. Kenneth sökte på datan efter en omplaceringsleonberger, men det var inte lätt att hitta. Men så fick jag reda på att det fanns en leonbergerkennel ca 2 mil härifrån.
Det var Garplyckan´s kennel i Arentorp. Kenneth ringde och hörde om dom kanske hade en lite äldre leonberger till omplacering. Vi kunde ju inte ta någon valp, hunden skall ju kunna vakta. Då kom vi i kontakt med Marie-Louise som har kenneln, hon kanske hade en tik men skulle återkomma. Efter en tid ringde hon upp oss igen och ville att vi skulle komma upp och hälsa på. Tänk att få se alla dessa leonberger. VILKEN KÄNSLA. Och där stog Zafira. Jag kunde inte slita mig.

Den 24/10 2004 flyttade Garplyckan´s Zafira Av Diablo ca 2,5 år hem till oss. Hon är en mycket speciell liten dam, tillgiven och så snäll. Men vilken vakthund! Zafira visade oss snart att det inte var så roligt att vara ensam utan några hundkompisar.
Den 23/1 2005 kom Garplyckan´s Empress Von Michael ca 3,5 månader till vårat hem. Vilken glädje för våran Zafira. I dag är dom som le och långhalm, alltså oskiljbara.

Jag och Kenneth ville gärna ha en avkomma från Empress. Vi har ej den kunskapen, för det är ju inte bara att para en hund. Turen var på våran sida, Marie-Louise ville leasa vår Empress. Ett önskemål var en dansk hane.. Eftersom Kenneth är halvdansk och vi har en sommarstuga ihop med hans brorsfamilj. Stugan ligger i Gilleleje, mitt emot Höganäs (vatten emellan). Empress och våra övriga hundar är rabiesvaccinderade, kan dom följa med oss till Danmark jämt. Marie-Louise ringde oss och sa att Kenneth kunde ta kontakt med Khaima´s kennel, som ligger ca 1 mil från våran stuga. Vi kom då i kontakt med Pia som har kenneln och fick veta att det fanns en hane som kanske kunde passa Empress. Ringde och berättade detta för Marie-Louise. Hon bestämde sig för Khaima´s Lukas Lionheart, och åkte ner med Empress för att para henne. Tyvärr blev jag sjuk och kunde inte följa med henne ner. Men allt gick bra, så hon och Empress var redan hemma samma kväll.
Den 1/5 2009 föddes 8 st friska och krya små valpar. 3 st bor i Danmark. En av dem bor med sin pappa Lukas, matte Herdis och husse Ole. 5 st bor i Sverige, lite överallt. En av dem är Garplyckan´s Jewett Van Lionheart som bor med oss och sin mamma Empress. Hon är ganska lik sin mamma i utseende och till humör. En kanon mysig liten tjej.

Att få vara med på hela vägen med Empress valpning, var en fantastisk resa. Ni kan läsa mer om Empress valpning på Garplyckan´s kennels sida.
Vi har gått kurser i lydnad och viltspår på Västra Bitterne Hundklubb med Oili och Lennart (som har ViRuBa), senast har jag och Jewett gått kurs för Oili i vardagslydnad. (Lennart och Oili har även alltid jour när Kenneth är ute och spelar. Och dom sköter detta med bravur). Jag och Jewett går även på ringträning i Håkantorp (Skaraborgs Kennelklubb).

Jag är numera sjukpensionär till 75 % på grund av en svår trafikolycka i arbetet som taxichaufför som hände 1993.
Ja! Här i livet är vi nu, så fortsättning följer..............
Tack alla Ni som har hjälpt och stöttat oss under resans gång. INGEN NÄMND OCH INGEN GLÖMD.
Stort TACK till våra kära vänner for hjälpen med vår hemsida
Kerstin och Kenneth med alla våra go´a 4-fotade.
2010-09-15.